C# Proje – Otomasyon – 01

| 13 Mayıs 2014 | 23 Comments

Otomasyon projemizin ilk bölümü olan bu videoda sizlerle beraber; Stok Kartı, Stok Grup ve Stok Listesi işlemleri ile beraber Sql database tablolarımızı oluşturuyoruz. Videoda anlatılan bilgileri mümkün olduğu kadar C# programlama diline az yada çok vakıf olmuş herkesin anlayabileceği bir dil ile anlatmaya çalıştım.

Vakit buldukça projemize devam edeceğim.

Button Icon’lar
https://www.kaksi.net/ICOBTN.zip

Tags: , ,

Category: C#

About the Author ()

Comments (23)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Merdal Turhan dedi ki:

    GetFocusedRowCellValue() özelliği bende gelmiyor. VS2010 kulanıyorum. Windows.Forms ekli ama genede gelmiyor. bu özelliği nasıl çağırabilrim.

  2. Faruk KAKŞİ dedi ki:

    gridView1.GetFocusedRowCellValue(“ID”).ToString() yerine gridView1.GetRowCellValue(gridView1.FocusedRowHandle, “ID”).ToString() gibi bir metod da uygulayabilirsiniz.

  3. Akın dedi ki:

    hocam program ile ilgili size sormam gereken bir şey var;

    mesela stok eklerken grup kodunu seçmek için butona tıklayıp grup listesine ulaşıyoruz. orada satırı seçip doubleclik yaptığımızda geriye grup bilgilerini getirmesi gerekirken boş dönüyor. ama tekrar grup seçmek için butona tıkladığımda bir şeye basmadan az önce seçtiğim bilgileri getiriyor. böyle bir hata ile karşılaşmamın sebebi ne olabilir?

  4. Faruk KAKŞİ dedi ki:

    Bu olay; Stok grubu seçme işlemini başarılı bir şekilde yaptığınızı aktarma değişkenine aktardığınızı ancak geri dönüşü yapamadığınızı ve aktarma değişkenini boşaltıp sıfırlamadığınızı gösteriyor gibi…. aynı zamanda grup seçme işleminde de sanki güncelleme yapar gibi açıyormuşsunuz gibi görünüyor. Konuyla alakalı bölgeleri dikkatle izlerseniz nerede yanlış yaptığınızı anlayabilmeniz lazım. Aksi taktirde benim kodları görmeden yorum yapmam anlamsız olur ve kifayetsiz kalır.

  5. Akın dedi ki:

    hatayı formu görüntüleme kısmında yapmışım. showdialog ile açmam gerekirken, show olarak açtığım için öyle olmuş.

    başka bir şey daha sormak isterim;

    stok fiyat kısmında yeni kayıt oluştururken küsüratlı fiyat girebiliyoruz ama güncelleme yaparken ya da formu ilk açışımızda bir kayıt girdikten sonra, yeni kayıt eklemek istediğimizde küsüratlı olarak sayıyı ekletmiyor. virgül yerine nokta koyuyor. bunun sebebi ne olabilir acaba?

  6. Akın dedi ki:

    hocam az önce sorduğum soruyu da;

    textedit yaptığımız mask kontrolünü iptal edip, textedit keypress ile klavyeden girişleri kontrol ederek yaptım.

    if (char.IsDigit(e.KeyChar) == false && e.KeyChar != (char)08 && e.KeyChar != (char)44)
    {
    e.Handled = true;

    }

    doğru bir yol mu izledim bilmiyorum ama bir fikir belirtirseniz sevinirim.

  7. Faruk KAKŞİ dedi ki:

    Bu yol da uygulama açısından çok büyük bir fark olmayacaktır. Yani uygundur.

  8. sertab dedi ki:

    faruk bey biz bu muhasebe programını satın almak istiyoruz size nereden ulasabiliriz

  9. Faruk KAKŞİ dedi ki:

    Merhaba,
    Açıkçası ben bunu satmak amacı ile yapmıyorum. Dolayısı ile bu programın satışa hazır hali elimde bulunmamaktadır….
    Saygılarımla…

  10. selami dedi ki:

    Faruk Bey merhaba,

    Öncelikle bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

    Projenizdeki stok grupları bölümündeki kaydı yapıyorum silmek istediğimden gridcontrol içindeki bilgiler textboxlara gelmiyor ve silme işlemini gerçekleştiremiyorum nerede hata yapıyorum acaba yardımcı olabilir misiniz?şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

  11. Lütfen Yardım Edin güncelleme işlemini yapmıyor program çalışıyor ama güncelleme ve silmeyi yapmıyor geri kalan herşeyi yapıyor

  12. memduh dedi ki:

    hocam ellerinize ve klavyenize sağlık.

    Faruk hocam grup stok kartında iki tane değişken tanımlamışsınız birincisi SecimID ve diğer Secim, SecimID olan değişkene ID’yı veritabanından gelen ID^yı aktarıyoruz bunu anladım. Secim değişkenini gridview_doubleClick olayında nasıl true değerini aktarıyoruz onu bir türlü anlayamadım ve çıkaramadım. yardımcı olurmusunuz.

  13. Memduh Baydıllı dedi ki:

    Yardımcı olmadığınız için Teşekkür ederim.
    hocam!

  14. Nurullah dedi ki:

    Hocam Peki Stokta Resim den başka Birde Pdf Kaydetmek İstemekteyim Bunu Nasıl Yapabilirim.

  15. Faruk KAKŞİ dedi ki:

    Seçim için açılma olayında yani formun açılma olayında form nesnesi tanımlanırken seçim için açıldığını belirtiyoruz. Eğer secim değerine açılışta değerr atamaz isek default değeri false olacaktır. Dolayısı ile formun açılma işlemini yaptığımız metoda tekrar bir bakın…

  16. Faruk KAKŞİ dedi ki:

    pdf’i de benzer bir şekilde paketleme ile kayıt edebilirsiniz. Ancak bu verimli olmayacaktır. Ben sadece database’e dosya verisi kaydetme işlemine ait ilham olması açısından bir resim kayıt işlemi yaptım. Normal şartlarda database’lere resim veya dosya kayıt edilmesi tavsiye edilmeyen ve database’inizi şişirecek nafile veri transferine sebep olan bir durumdur. Bu sebeple size tavsiyem dosyayı otomatik olarak bilgisayarın içerisinde bir yere saklanması ve bu dosyanın yolunun database’e kaydedilmesidir. Lokal bilgisayarda değil de sanal disk yada web sunucularında da aynı şekilde bir yol izlenebilir.

  17. Faruk KAKŞİ dedi ki:

    İş yoğunluğu ve zaman kısıtlılığı sebepleri ile web sitesi ile bu aralar fazla ilgilenemiyorum. Kusuruma bakmayın. İlgiliniz için ben teşekkür ederim.

  18. Bilal dedi ki:

    Hocam benim şöyle bir sorunum var stok giriş kartına butun bilgileri girdikten sonra kaydedıyorum.Fakat kaydettiğim stogu geri yuklediğim zaman stok listesindeki alış fiyatı satış fiyatıyla aynı degeri gösteriyor.Güncelliyorum tekrar yazıyorum farklı bır deger giriyorum fakat yınede satıs fıyatıyla aynı degeri gösteriyor.

  19. Yanar Demirli dedi ki:

    Selam,ben azeriyim sizin otomasyon projenizi takip idiyor ve hayata geciriorum,benim bir sorum var size,stok kartinda,stok grupunda verileri tam sildikde problem yasaniyor,stok kartini tam sildikde numara classinda ve ya aynisi diger otomatik sayi verenlerde yasaniyor,baska bir problem grup silindiyi an kartda problem yasaniyor,bu problem grup id sinden kaynaklaniyor ama.
    bu proje icin size tesekkur ediyorum.
    lutfen mailime cevap verseniz buradada cevaplasaniz her kes bu sorunu cozse iyi olur.cok tesekkur ediyorum bir daha.

  20. Yanar Demirli dedi ki:

    Problemi buldum,numara klasinda first() deyilde firstordefaul() yazilmasi gerekir,sizin kodun aynisini buldum internetden.
    http://sinandogukanarslan.blogspot.com/2014_10_01_archive.html
    public string StokKodNumarasi()
    {
    try
    {
    int Numara = int.Parse((from s in DB.TBL_STOKLARs
    orderby s.ID descending
    select s).FirstOrDefault().STOKKODU);
    Numara++;
    string Num = Numara.ToString().PadLeft(7, ‘0’);
    return Num;
    }
    catch (Exception)
    {
    return “0000001”;
    }
    }

  21. Yanar Demirli dedi ki:

    Sizi yorduysam özür dilerim ama bir sorunum daha kaldı,Stok Kartı Stok Grupundan her hangi birini kullaniyorsa Stok Grubunda o grubu silemez hale gelsin ve mesaj olara hata bildirsin,bu sorumu cevaplarsaniz sevinirim,Eger ben bulursam bunuda paylasirim.
    Cok tesekkur ederim!

  22. Hasan dedi ki:

    Faruk Hocam
    void Listele()
    {

    var lst from a in Db.TBL_STOKLARs
    select a;
    liste.DataSource=lst;
    }

    yukarıdaki tanımdan lst from a in Db bu kodlar hata alıyorum yardımcı olursanız sevinirim

  23. Faruk KAKŞİ dedi ki:

    Formun üst satırlarında Database tanımlaması yapıyoruz. Bu tanımlama ile DB nesnemizin altındaki tablolara ulaşabiliyoruz. Sizin hatanız da bu kısımın olmayışından kaynaklanıyor olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir